keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Seuraava Hiljentymisen Retriitti toukokuussa

Kylläpä on aikaa vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta... tämän en anna toistua! Töitä on Pingalassa tehty kevään aikana, ja nyt kai voin jo julkisestikin kertoa edessä häämöttävästä liiketilan muutosta. Pingala siirtyy keskeisemmälle, hieman rauhallisemmalle ja kuitenkin helpommin tavoitettavalle paikalle. Viralliset osoitetiedot ja avajaiset ilmoittelen täällä erikseen... Ihanaa, olen kovin innoissani tulevasta muutosta!

Kuten otsikko kertoo, voin ilokseni ilmoittaa, että uuden Hiljentymisen retriitin ohjelma on suunniteltu, ajankohta varmistunut ja ilmoittautumisia aletaan ottaa vastaan. Tammikuinen retriitti oli upea kokemus, siksipä halusin järjestää uuden mahdollisimman pian. Tällä kertaa retriitti järjestetään Kittilässä, Könkään kylässä upeissa maalaismaisemissa. Ajankohdaksi valikoitui 17.-20.5. eli helatorstain illasta seuraavaan sunnuntaihin. Saamme siis hiljentyä ja voimaantua eloon heräävän alkukesäisen luonnon sylissä. 

Hiljentymisen retriitin ideana on tarjota tilaisuus kuulla omaa sisäistä ääntänsä, saada aikaa hengähtää vailla velvollisuuksia. Arjen kiire ja ympäristön vaatimukset ovat toisinaan niin voimakkaita, että omat toiveet ja tarpeet unohtuvat niiden alle. Retriitillä ollaan ilman puhelinta, nettiä, tv:tä, lukemista tai mitään muuta ulkoista ärsykettä, jolloin esiin pääsevät omat ajatukset ja tunteet, joille muutoin ei ehkä ole aikaa tai tilaa tulla esiin. Hiljaisuudessa ollessa akut latautuvat, omat voimat palautuvat ja kasvavat, mieli selkiytyy ja kirkastuu. Oman sisäisen äänen kuuleminen auttaa viemään elämää siihen suuntaan, johon todella itse haluaa. Hiljaisuudessa voi nousta esiin uusia, tuoreita ajatuksia ja ideoita, joita ei aikaisemmin ole tullut ajatelleeksi tai joita on pitänyt mahdottomina toteutettavaksi. Toisaalta hiljentyminen voi antaa tilaa levätä tekemättä ajatustyötä lainkaan, kerrankin voi todella vain Olla. Useiden kokemusten mukaan muutama päivä retriitillä tuntuu siltä kuin olisi ollut lomalla kaksi viikkoa. Jokainen kokee hiljentymisen omalla tavallaan.

Retriitti on uskonto-vapaa, mitään uskontoon liittyvää ei tarjota tai tyrkytetä ja saat vapaasti uskoa siihen, mihin haluat. Retriitin ohjelmassa on ennen kaikkea rauhassa Olemista, mutta myös itseilmaisua taiteen keinoin, joogaa, meditaatiota (eri tekniikoin, mm.äänimaljameditaatiota), saunomista, luonnossa kulkemista. Ohjelma on täysin vapaaehtoista, voit itse valita ne osat, joihin haluat osallistua, tai halutessasi olla osallistumatta mihinkään ohjelmaan. Retriitti on ennen kaikkea sellaista aikaa, kun ei tarvitse ponnistella tai suorittaa. Käytännössä retriitillä ollaan hiljaa, puhumatta, mutta sovimme erikseen paikan, jossa voi tarpeen tullen keskustella, rikkomatta kuitenkaan muiden osallistujien hiljaisuutta. Tavoite on, että puhumattomuus tuntuu hyvältä ja helpottavalta, siksi annetaan myös keskustelun mahdollisuus.

Majoitusrakennus on sisustettu intiaanityyliin ja huoneet nimetty erilaisin intiaaniaihein, siksipä nimesin paikan Intiaanitaloksi. Tämä teema tulee näkymään jollakin tavalla myös ohjelmassa mm. meditaatiomatkojen aiheissa ja taideilmaisun ohjauksessa. Talon pihassa, Ounasjoen törmällä on valtavan suuri pihasauna, joka lämpiää kaikkina iltoina sekä ulkopalju! Rohkeimmat voivat tietysti käydä heittämässä talviturkkinsa jokeenkin... Metsänreuna on aivan kivenheiton päässä, joten metsään pääsee halutessaan helposti kulkemaan. Retriitin täyshoidosta vastaavat ihanat Marja-Terttu ja Eero Puolakanaho Hotelli Korpimarjasta, he huolehtivat siitä, että saamme istua valmiiseen ruokapöytään, kylpeä lämpimässä saunassa ja tulistella kodassa nuotion äärellä. Kiitos heille jo etukäteen!

Tällä retriitillä on mahdollista saada myös energiahoitoja niinä aikoina, kun varsinaista ohjelmaa ei ole. Päivään mahtuu kolme hoitoaikaa ohjelmaan limitettynä, joten oma hoito kannattaa varata ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä, jolloin hoidon voi maksaa retriitin kanssa samalla laskulla. Toki myös paikan päällä voi vielä varata aikansa, JOS vapaita aikoja on jäänyt. Energiahoito kestää n.45min ja maksaa 40 euroa. Retriitti on oivallinen paikka ottaa hoitoa, sillä hiljaisuudessa ollessa hoito saa vaikuttaa mahdollisimman pitkään ja kokonaisvaltaisesti. Suosittelen :)

Majoitustilaa on 16 henkilölle, 6 kahden hengen huonetta ja 4 yhden hengen huonetta. Retriitin hinta täyshoidolla ja ohjelmineen on 200 euroa 2hh:ssa ja 230 euroa 1hh:ssa, KUN varaus tehdään ja maksetaan ennen 1.5.2012. Jos ilmoittautuminen ja/tai maksu tulee toukokuun 1. päivän jälkeen, hinnat ovat 220 euroa/2hh ja 250 euroa/1hh. Huoneet täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä toiveiden mukaisesti. Osallistujia tulee olla vähintään 14, jotta retriitti järjestetään. Mikäli määrä ei tule täyteen 10.5. mennessä, retriitti perutaan ja osallistumismaksut palautetaan täysimääräisenä jo osallistumismaksun maksaneille. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Mahdollisista peruutuksista on ilmoitettava 10.5. mennessä, tuon päivämäärän jälkeen maksua ei palauteta (sairastapauksissa neuvotellaan erikseen). Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen annika@hoivahuonepingala.com , lisätietoja samasta osoitteesta tai numerosta 0400 337 997. Ilmoittautumisviestiin saat paluupostina tarkemman ohjelman ja osoitteen sekä laskun osallistumismaksua varten.

Olet lämpimästi Tervetullut mukaan <3 <3 <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti