sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Hiljentymään hehkuvan ruskan keskelle

Olen onnellinen saadessani ilmoittaa, että seuraavan Hiljentymisen Retriitin päivämäärä on nyt päätetty. Retriitti pidetään 7.-9. syyskuuta upeassa Hotelli Korpimarjassa, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Levin keskuksesta. Kyseessä on viikonloppuretriitti, joka alkaa perjantaina illalla ja päättyy sunnuntaina puolenpäivän jälkeen.

Hiljentymisen retriitin ideana on tarjota tilaisuus kuulla omaa sisäistä ääntänsä, saada aikaa hengähtää vailla velvollisuuksia. Arjen kiire ja ympäristön vaatimukset ovat toisinaan niin voimakkaita, että omat toiveet ja tarpeet unohtuvat niiden alle. Retriitillä ollaan ilman puhelinta, nettiä, tv:tä, lukemista tai mitään muuta ulkoista ärsykettä, jolloin esiin pääsevät omat ajatukset ja tunteet, joille muutoin ei ehkä ole aikaa tai tilaa tulla esiin. Hiljaisuudessa ollessa akut latautuvat, omat voimat palautuvat ja kasvavat, mieli selkiytyy ja kirkastuu. Oman sisäisen äänen kuuleminen auttaa viemään elämää siihen suuntaan, johon todella itse haluaa. Hiljaisuudessa voi nousta esiin uusia, tuoreita ajatuksia ja ideoita, joita ei aikaisemmin ole tullut ajatelleeksi tai joita on pitänyt mahdottomina toteutettavaksi. Toisaalta hiljentyminen voi antaa tilaa levätä tekemättä ajatustyötä lainkaan, kerrankin voi todella vain Olla. Useiden kokemusten mukaan muutama päivä retriitillä tuntuu siltä kuin olisi ollut lomalla kaksi viikkoa. Jokainen kokee hiljentymisen omalla tavallaan.

Retriitti ei ole uskonnollinen, mitään mihinkään uskontoon liittyvää ei tarjota ja saat vapaasti uskoa siihen, mihin haluat. Retriitin ohjelmassa on ennen kaikkea rauhassa Olemista, mutta myös ohjattua meditaatiota erilaisin tekniikoin, helppoa ja hiljentymisessä auttavaa joogaa, voimaantumista luonnossa, itsetutkiskelua kirjallisen ilmaisun avulla, saunomista. Ohjelma on täysin vapaaehtoista, voit itse valita ne osat, joihin haluat osallistua, tai halutessasi olla osallistumatta mihinkään ohjelmaan. Retriitti on ennen kaikkea sellaista aikaa, kun ei tarvitse ponnistella tai suorittaa. Käytännössä retriitillä ollaan hiljaa, puhumatta, mutta sovimme erikseen paikan, jossa voi tarpeen tullen keskustella, rikkomatta kuitenkaan muiden osallistujien hiljaisuutta. Tavoite on, että puhumattomuus tuntuu hyvältä ja helpottavalta, siksi annetaan myös keskustelun mahdollisuus, jos tarve sitä tuntuu vaativan.

Hotelli Korpimarjan miljöö on oivallinen hiljentymiseen, naapureihin on matkaa ja luonto ympäröi paikkaa joka suunnalta. Pihasta lähtee luontopolku, jota retriitin ohjelmassakin hyödynnetään. Myös itse rakennus henkii lappilaista taikaa, mielestäni täydellinen paikka vetätytyä rauhoittumaan ja energisoitumaan.

Korpimarjassa on 9 kahden hengen huonetta, joissa kaikissa on oma suihku ja wc. Majoitustilaa on näin ollen enimmillään 18 henkilölle. Retriitin hinta on täysihoidolla ja ohjelmineen 210 euroa, KUN varaus tehdään ja maksetaan viimeistään 26.8.2012. Jos ilmoittautuminen ja/tai maksu tulee 27.8.2012 tai sen jälkeen hinta on 250 euroa. Osallistujia tulee olla vähintään 10, jotta retriitti järjestetään. Mikäli määrä ei tule täyteen 31.8.2012 mennessä, retriitti perutaan ja osallistumismaksut palautetaan täysimääräisenä jo maksunsa maksaneille. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Mahdollisista peruutuksista on ilmoitettava 31.8.2012 mennessä, tuon päivämäärän jälkeen maksua ei palauteta (sairastapauksissa neuvotellaan erikseen). Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen annika@hoivahuonepingala.com , lisätietoja samasta osoitteesta tai numerosta 0400 337 997. Ilmoittautumisviestiin saat paluupostina tarkemman ohjelman ja osoitteen sekä laskun osallistumismaksua varten.

Olet Sydämellisesti Tervetullut Mukaan <3
P.S. Syyskuussa on tulossa myös Löydä reitti unelmiisi- viikonloppu, jossa voimaannutaan mm. Aarrekartta-menetelmän avulla. Lokakuun lopulla järjestetään näillä näkymin päivää pidempi Hiljentymisen retriitti. Näistä lisää myöhemmin, kannattaa olla kuulolla :)

2 kommenttia:

 1. Hei, onko yhden hengen huoneita varattavissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kultahippu,

   viime retriitillähän oli erikseen yhden hengen huoneita varattavissa. Tällä kertaa olemme kuitenkin eri paikassa eikä Korpimarjassa varsinaisesti ole yhdelle varattuja huoneita. Kuitenkin kokonaisen huoneen voi varata omaan käyttöönsä, lisähintaa siitä tulee 70 euroa.

   Toivottavasti palaamme asiaan <3

   Poista